Etusivu Äänisanakirjat Miten opit? Kuka olen? Unelmani Ajankohtaista
 
Se on sittenkin helppoa!

Jokainen oman äidinkielensä oppinut ihminen oppii myös muita kieliä! Moni valittelee ettei omaa ”kielipäätä”, on liian kiireinen tai liian vanha, oppimisongelmainen tai huonomuistinen, eikä siksi pystyisi oppimaan uutta kieltä. 

Vankalla kokemuksella voin luvata, että vieraan kielen oppii kyllä kun on halua ja saa kerättyä uskoa itseensä. Oppimiseen vaikuttavat monet asiat, kuten sekin millaiselle tasolle itse siinä pyrit.

Kuunteleminen on luonnollinen tapa oppia ymmärtämään ja puhumaan (ennalta) vierasta kieltä. Tuhattaituri äänisanakirjojen avulla opit helposti pärjäämään puhetilanteissa. Kielioppia voi jokainen opiskella tarpeensa mukaan erilaisissa oppilaitoksissa, nettisovelluksista tai oppikirjoista.

 
Unelmani

Toiveeni opettajana ja humanistina on, että mahdollisimman moni uskaltautuisi opettelemaan ja puhumaan aiemmin vierasta kieltä sekä kurkottamaan kohti uusia kulttuureja. 

Tähän liittyy unelmani edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista. Siihen uuden kielen omaksuminen on ensisijainen keino, tahtotilan lisäksi tietysti. Äänisanakirjojen kanssa opiskelu sujuu helposti, vaikka olisi lapsi tai ei osaisi lukea tai kirjoittaa. 
Äänisanakirjat tarjoavat mahdollisuuden opiskella missä vain: kotonakin jos sieltä on hankala päästä muualle opiskelemaan. Lasten hoito kotona onkin yksi syy siihen miksi maahanmuuttajanaiset eivät aina pääse opiskelemaan suomen kieltä, vaikka haluaisivat.

Haluan kokemukseni ja ammattitaitoni peliin laittaen olla mukana tekemässä erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettuja äänisanakirjoja. Jos tunnet tahoja, joiden kautta voisimme yhdessä tehdä tätä tärkeää työtä, ota rohkeasti yhteyttä minuun. Yhdessä tekemisessä on voimaa!

 
 
 

Yhteystiedot
Helena Kulmala
+358 44 333 32 82
helenamkulmala@gmail.com